Pistetään ajatukset versoomaan




Vehreän, hurmaavan toukokuun kunniaksi Piut & Paut Companyn ihmettelytutkijat päättivät ilahduttaa kaupunkilaisia ainutlaatuisella lahjalla. Tutkijat jakoivat kanssakulkijoille laatimiaan Ajatusten versoja: viestejä, joissa oli piilotettuna salainen itu. Tuo itu avautuisi merkityksen taimeksi vastaanottajan mielessä ja sydämessä.

Kun Ajatusten versot laitetaan kuninkaalliseen taikahattuun, jokainen saa varmasti juuri oikean viestin. Hattuun voi luottaa, ja toisaalta sitä saa myös kurmottaa siitä, jos nostettu viesti ei tunnu omalta.


* Sinä olet jalokivi, jota ei tarvitse hioa. Sinun paikkasi ei ole tosikoiden keräilijöiden seurassa. Ne eivät ymmärrä säkenöintiäsi, vaan hautaavat sinut jonnekin tunkkaiseen plyysirasiaan piiloon valolta. Sinä ansaitset kulkea tanssiaisista tanssiaisiin.

* Olet ihana. No kyllä olet. Oletpas. Tosi kuule Ihana. Uskotkos? Sinä olet.

* Yksi ajatus voi muuttaa olemisen elopainon. Mihin kiinnitän huomion?

* Tuoreen ruohon koskettaminen on päiväni merkittävin teko.


Aurinkoisessa kesäillassa versoille riitti vastaanottajia. Ihmettelytutkijat hihkuivat tyytyväisinä.

* Kuulas, veikeä, sinkoileva, ihmeellinen. Mitä valitsen tänään johtotähdekseni?

* Sinä et ehkä muista, mutta kuulut lohikäärmeiden kesyttäjiin. Eräs kesyttämätön lohikäärmeesi nukkuu päiväuniaan ja odottaa sinua horisontissa. Se on aika villi, mutta kamalan innostunut lähtemään lentoon.

* Onnekasta olla ihminen: niin paljon laajempi perspektiivi kuin käärmeellä.




Kuninkaallinen taikahattu tyhjeni ennätysvauhtia. Tutkijat jäivät ihmettelemään, millaisia hedelmiä ja kukintoja matkaan lähteneistä versoista kasvaakaan.

Sitä he eivät saa koskaan tietää. Ihmettelytutkijan yksi tärkeimpiä ominaisuuksia onkin liiasta tiedosta irtipäästämisen taito.


* Älä suotta ujostele ja epäröi, vaan kulje rohkeasti kohti. Sinä ansaitset sen. Emme tiedä, mitä asia koskee, mutta sielun sopukkasi pyysi välittämään tämän viestin sinulle. Vakuutteli, että tiedät, mistä on kyse. Terveisiä siis!

 
* Mitä jos käännyn varjoani kohti ja kutsun sen tanssiin?

* Suurimmat aplodit saa se, joka osaa maailmassa taputtaa itselleen.
Pitkä talvi takana, nyt on aika: TAP TAP TAP TAP tap tap tap taptaptaptaptap taptaptaptap taptaptaptaptaptaptaptaptaptaptaptaptaptaptaptaptap… SINULLE!

Kommentit