Mysteerishoppaajan jäljillä



”Pitäkää varanne, hän voi olla kuka vain...”

Piut & Paut Companyn tutkijoiden työpöydälle ilmestyi erikoinen arvoitus: salaperäinen Mysteerishoppaaja liikuskelee lähialueella ja viljelee kauhua kaupoissa. Ihmettelytutkijat pukivat etsivävarustuksensa ylleen ja lähtivät pelottomina pääkallonpaikalle Forumin kauppakeskukseen jäljittämään tuota mystistä olentoa.

Jos joku tuntee Mysteerishoppaajan elkeet, niin kauppojen myyjät. Useimmat heistä ovat kohdanneet kyseisen hahmon ja osaavat jopa kuvailla tätä yksityiskohtaisesti. Tutkijat ryhtyivät keräämään tietoa ja johtolankoja myyjien lausuntojen perusteella.


”Oletko nähnyt Mysteerishoppaajaa? Millainen hän on?”
Ensimmäinen myyjä tunsi tyypin. ”Hän on varsin huomaamaton. Sulautuu yleensä joukkoon. Haukottelee tylsistyneenä. Keskipituinen.”

Jassoo! Tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Lisää johtolankoja kertyi muilta myyjiltä.

”Voi olla minkä ikäinen tahansa. Yleensä kuitenkin nainen, joka etsii mustia housuja. Muuntautumiskykyinen.”

”Tumma kihara tukka, voi olla myös peruukki. Punainen takki ja isot kengät”, kuvailee eräs myyjä. ”Kävelee itsevarmasti.”



Epätietoisuutta herätti tieto siitä, että Mysteerishoppaaja osaa hämätä ja jopa naamioitua. On myös viitteitä siitä, että eri mysteerishoppaajat saattavat muodostaa alalajeja ja peräti ryhmäytyä keskenään.

Piut & Pautin tutkijat ovat hetken hämillään. Ensin he ovat saaneet tarkkoja tuntomerkkejä Mysteerishoppaajan ulkomuodosta ja sitten he kuulevat, että kaikki saattakin olla vain hämäystä. Seuraava myyjä kuitenkin tuo arvokasta lisätietoa tutkimukseen.

”Mysteerishoppaaja jää yleensä kiinni, sillä he kysyvät tosi tarkkoja kysymyksiä ja käyttävät spesifejä termejä kysyessään vaatteista.”

Ahaa! Eli varomattoman Mysteerishoppaajan voi saada satimeen, jos kuulee hänen keskustelunsa myyjän kanssa.

Tuolla se menee!!  Vai...?

Tohkeissaan ihmettelytutkijat jatkavat etsintöjään. Kommentteja kysytään myös asiakkailta ja ohikulkijoilta, mutta nämä ovat pääosin täysin tietämättömiä Mysteerishoppaajn liikkeistä.
Tutkija sulautuu huomaamattomasti asiakkaiden joukkoon.

Eräässä kaupassa myyjän neutraalin ystävällinen ja kysymyksiä välttelevä vastaustyyli herättää tutkijoiden epäilykset. Niin, Mysteerishoppaajahan osaa myös hämätä...  Kurkistus tiskin taakse, ja kyllä! Myyjällä on mustat housut.

HÄN on kaikella todennäköisyydellä Mysteerishoppaaja, joka on ovelasti naamioitunut myyjäksi. 


Kiikkiin jäi!

Vaan entäs nyt...? Tutkijat kuittaavat: "Ryhdymme jatkotoimiin, kunhan ensin selvitämme, miten toimia."


Kommentit