Tunteiden Kierrätyspiste




Kierrätys on erittäin tärkeä asia, näin ajattelee myös Piut & Paut Company. Sen lisäksi, että kierrätetään tavaraa ja fyysistä jätettä, pitäisi saada ekologisempia vaihtoehtoja myös tunnekuorman poistoon.

Siksipä Piut & Paut Company on kehittänyt ainutlaatuisen ja sangen yksinkertaisen mallin, jonka avulla voidaan merkittävästi vähentää yksityishenkilöiden päivittäistä tunnekuormaa. Saammeko esitellä: Tunteiden Kierrätyspiste!


Varsin sopiva areena uuden kierrätysmallin ensiesiintymiselle oli Helsingin keskustaan rakennettu Roskalavapaviljonki, kierrätystä ja monenlaista luovaa ilmaisua promoava kaupunkitapahtuma. Tänne myös Piut & Pautin jätteidenkäsittelyvastaava pystytti ensimmäisen Tunteiden Kierrätyspisteen.

Pisteessä on neljä laatikkoa, joiden sisälmykset kierrätetään seuraavasti:

1. Kiertoon: jaetaan vapaasti kaikille haluaville
2. Museointi: poistetaan omasta käytöstä ja asetetaan muiden ihmeteltäväksi
3. Energiajäte: hyödynnetään lämmöksi polttamalla
4. Ongelmajäte: x-files, hävitetään erikoistoimenpitein


Jo helpotti!

Roskalavapaviljongilla vierailevat ihmiset saivat kirjata lapuille niin monta tunnetta kuin halusivat kierrättää ja sitten vaan lappu oikeaan boksiin. Kysyntää tällaiselle palvelulle näytti riittävän. 

”Heti helpotti!” kommentoi useampi tunteitaan kierrättänyt ohikulkija. Tämä pätee toki lähinnä niihin, jotka jättivät laatikoihin raskaaksi kokemiaan tuntemuksia. Iloisia tunteita tai muistoja kierrättäneet lähinnä hihittivät poistuessaan pisteeltä.

 
Kierrätyspistehän toimii nerokkaan energiataloudellisen kaavan mukaan. Positiivisten tunteiden jakaminen tai museoiminen vahvistaa näitä tunteita sekä kierrättäjässä että hänen ympäristössään. Sen sijaan negatiivisten tunteiden poistaminen jätelaatikoihin sekä keventää kierrättäjän tunnekuormaa että puhdistaa asenneilmastoa tehokkaasti.


Piut & Pautin jätteidenkäsittelyvastaava ilmoittaa, että tunnejätteen asianmukaista käsittelyä ei ole vielä aloitettu. Se suoritetaan näillä näkymin sen jälkeen, kun kierrätyspiste on kerännyt lisää materiaalia seuraavassa kohteessaan. 

Tunteiden Kierrätyspisteen seuraava sijainti ilmoitetaan lähiaikoina. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen:
piutetpaut@gmail.com



Kommentit