Suden suuri puhallus



Olipa kerran… satuhahmo, jonka aika kävi kovin pitkäksi. Niinpä hän otti yhteyttä Piut & Paut Companyyn, sillä yhtiön maine vaikuttavien tulosten tekijänä oli kiirinyt Satumaailmaankin. Muutama tylsistynyt satuhahmo pyysi päästä mukaan pioneerihankkeeseen, jossa ihmettelytutkijat etsivät heille sopivia hommia yksityisihmisiltä.

Mukana hankkeessa olivat:

- Iso Paha Susi,  joka osaa puhaltaa taivaan tuuliin lähes mitä vain.
- Seitsemän pientä kääpiötä, jotka ovat ahkeria ja fyysiseen työhön tottuneita tiimityöskentelijöitä.
- Haltiatarkummi, joka osaa viime hetkellä loihtia uusia, erityisesti visuaalisia ratkaisuja.

Piut & Pautin ihmettelytutkijat ryhtyivät oitis tiedustelemaan ihmisiltä, löytyisikö heiltä mielekästä tekemistä näille tutuille satuhahmoille. Koska Työläisministeriö on lupautunut mukaan hankkeeseen, tarjottiin palvelua kansalaisille maksutta. Halukkaiden työnantajien ja valittujen hahmojen välille laadittiin tutkijoiden toimesta määräaikainen työsopimus.


Dibbedi dabbedi duu!

Millaisia hommia satuhahmoille sitten osoitettiin? Tehtävien kirjo osoittautui varsin moninaiseksi. 

Aira tilasi Haltiattaren tuomaan järjestystä ja esteettisyyttä elämään ylipäänsä. Tea kaipasi Haltiatarkummiin visuaalista otetta ja taikavoimaa buustaamaan liiketoimintaa ja tuomaan lisää asiakkaita. Maija tilasi Haltiatteren kanssaan ensi viikonlopun Retromessuille loihtimaan hyvää mieltä ja iloista menoa kaikille. Palvelusta innostuneena hän buukkasi lisäksi Ison Pahan Suden yllätykseksi ystävälleen Tarjalle ”tuomaan voimaa ja puhkua elämään”.

Susi kutsuttiin myös Elmerille hommiin puhaltamaan pois alkoholiongelma. Muilla keinoin asia ei aiemmin ratkennut. Reetta halusi Suden puhkumaan työttömyyden tiehensä. Samalla hän varmuuden vuoksi tilasi vielä Haltiattaren loihtimaan tilalle kiinnostavan, pysyvän ja hyväpalkkaisen työn mukavilla työkavereilla. Tuplatilauksella asia hoituu varmasti!

Kari pyysi Ison Pahan Suden puhaltamaan nurin Enson pääkonttorin. Tiettävästi tehtävän toteutus viivästyy, sillä Susi tarvitsee apujoukkoja moiseen urakkaan.


Taikaa tiedossa

Valitettavasti seitsemän kääpiön palvelut eivät tällä kertaa kiinnostaneet ketään. Ehkä heidät mielletään vaikeasti hallittavaksi ja meluisaksi laumaksi. Ihmettelytutkijat päättivät itse työllistää tämän ahkeran tiimin, ja pyysivät heitä järjestämään kaduille lisää kolikoita ihmisten löydettäviksi.

Satuhahmon palkkaamisen erikoispiirre on se, että hahmot eivät ilmesty fyysisesti paikalle tiettynä ajankohtana. He hoitavat hommat näkymättömissä silloin kuin heille itselleen sopii, ja aina omalla tyylillään. Koskaan ei siis voi tarkkaan tietää, millaisen lopputulokseen satuhahmon palkkaaminen johtaa. Mutta taikaa ja tehoa on luvassa taatusti, sen hahmot vannoivat juhlallisesti käsi satukirjan päällä. 

Ja jos lähiaikoina tuulee erityisen voimakkaasti, arvaatte varmaan kuka siellä on puhkumassa lisää vauhtia elämään...


Kommentit

  1. Ihana ajatusleikki. Mä voisin kyllä palkata koko porukan. Iso Paha Susi saisi puhaltaa pois kaikki negatiiviset ajatukset. Haltiakummi voisi taikoa tilalle paljon positiivisuutta ja hyvää mieltä. Ja ahkeralle seitsikollekin olisi töitä tarjolla. He voisivat yhteistuumin pestä ikkunat (tai ainakin olla henkisenä tukena kun pesen niitä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hienoa Anu! Eiköhän tilaus mene satuhahmoille perille tätäkin kautta. Hyvää mieltä tulossa! Sain viestin, että kuuntele kevätiltana linnunliverrystä, niin silloin haltia ilmestyy taikansa kanssa. Ja voit luottaa siihen,että kääpiöt ovat henkisenä tukena ikkunanpesussa. :-D

      Poista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä? Kerro!