Päivää, täällä Luovuusposteljooni!



Piut & Paut Companyn ihmettelytutkijat saivat tärkeän tehtävän. Tutkijoiden oli määrä toimittaa vastaantulijoille merkityksellinen ja henkilökohtainen VIESTI, jonka tarkoitus on avata jokin ikkuna kyseisen ihmisen luovaan voimaan. Samalla tutkijat saisivat kuulla, mitä ihmiset oikein ajattelevat viestistä ja luovuudesta omassa elämässään.

Siis oranssit pussit mukaan ja lätsät päähän! Hartaina tutkijat astelivat kadulle suorittamaan missiotaan. Mukanaan heillä oli joukko valmiita, luovuuteen liittyviä lauseita. Kun sopiva vastaanottaja saapui kohdalle, hänelle valittiin sattumanvaraisesti juuri se oikea, hänelle tarkoitettu viesti. Lappuun rustattiin juhlallisesti saajan nimi ja liimattiinpa päälle vielä priority-tarrakin.





Ja vaikka henkilökohtaiset kirjeet nauttivat viestisuojaa, niin paljastettakoon silti, millaisia asioita laput pitivät sisällään. Tässä joitakin tutkijoiden välittämiä viestejä:

- Luovuus edellyttää kosketusta sisimpääsi, omaan totuuteesi.

- Hyväksy muutokset ilman luopumisen tuskaa niin avaudut uusille mahdollisuuksille.

- Päästä irti odotuksista. Anna elämän kulkea tavallaan.

- Luovuus rakastaa hiljaisuutta. Yksinolo on usein avain luovuuteen.

- Anna ideoille mahdollisuus kukoistaa.

- Jos yrität miellyttää muita luovuudellasi, menetät kosketuksen itseesi.

- Luovuudessa ei voi kilpailla eikä vertailla.

- Ota elämä leikkinä.




Luovuusposteljoonina toimiminen oli Piut & Paut Companyn vakavin tehtävä tähän mennessä. Viestin saaneet ihmiset pysähtyivät hetkeksi syvien kysymysten äärelle. Joillekin vastaanottajille viestillä näytti olevan hyvinkin henkilökohtainen merkitys. Ihmettelytutkijat kuulostelivat totisina viestien herättämiä pohdintoja ja olivat hämmentyneitä siitä herkkyydestä, joka nousi esiin kohtaamisissa.



Osa vastaanottajista oli yhtä mieltä saamansa viestin kanssa, se tuntui todelta ja omaan elämään sopivalta. Toiset innostuivat kertomaan ajatuksistaan ja tilanteestaan viestin teemaan liittyen. Olipa joukossa niitäkin, jotka kyseenalaistivat saamansa lauseen ja olivat toista mieltä.



Yhtä kaikki: oli kohtaamisia, hetken pysähtymisiä, hienoja ajatuksia, herkkiäkin tunnelmia. Keskustelua herätetty, muistutukset toimitettu, ihania ihmisiä tavattu.

Mission completed.





Kommentit