Keräilytutkimus: Sanat esiin!







Tällä kertaa Piut & Paut Companyn ihmettelytutkijat kartoittivat, mitä sanoja ihmiset kantavat mukanaan. Tutkijat keräsivät kadulla aineistoa pyytämällä ihmisiä lahjoittamaan omaa tunnelmaansa kuvaavan sanan tutkimukseen.

Sanojen esiin kaivamista sankarimme avittivat pehmentävillä kysymyksillä, kuten ”Mikä liikkuu päällimmäisenä mielessä? tai ”Mikä on ihaninta tässä päivässä?”


Ja kas, niin paljon sanoja ja tunnelmia, jotka jäävät piiloon paitojen alle! Nämä sanat haluttiin nyt tuoda esiin, joten ne siirrettiin näkyviin tutkijan päällä olevaan T-paitaan. Kartoitukseen osallistuneet saivat itse kirjata oman sanansa näkyväksi sanapaitaan.
Näin kaikki kerätyt sanat pääsivät vihdoin päivänvaloon.

Sananvapauden puolesta!


Liekö syynä aurinkoinen kesäpäivä, mutta tutkijat suorastaan hämmästyivät ihmisten hyväntuulisuudesta ja sanojen suloisuudesta. Tässä sanakeräyksen satoa:

TYTTÄRET
SLEEPY
KARAMELLI
KEKKERIT
LÄMPIMÄMPI
TYTTÖ (tarkoitti kauniita tyttöjä)
VOMPATTI
VALMISTUMINEN
PIKNIK
IHANA (kirjoitettuna venäjäksi)
NAINEN
BEETSI (tutkijat oppivat uuden sanan)
ILOINEN
HASSUT TÄDIT (viittasivat tutkijoihin, hah!)

Lopputulos on suhteellisen elämänmyönteinen ja jotenkin feminiininen, arvioivat ihmettelytutkijat.

Tutkimukseen osallistuneet saivat halutessaan sanansa mukaan pienellä lapulla, jotta se ei unohtuisi arjen hulinassa. Ja siitä puheen ollen, eräs sana livahti ihmisten suusta luvattoman monta kertaa: KIIRE.  Tätä tutkijat jäivät pohtimaan ja suunnittelivat ottavansa aiheen jossain vaiheessa tutkimuksen kohteeksi.

Tässä valmis sanapaita takaapäin:


Piut & Paut toivottaa kiireettömiä ja aurinkoisia kesäpäiviä!


Kommentit